knjige za djecu

Clive Gifford- Cudesan svemir

Naklada: Mozaik knjiga/ 2020.
Prevoditelj: Marija Perišić
Broj stranica: 207

Jeste li ikad razmišljali o tome što je u stvari svemir? Koliko pojam svemira zaista obuhvaća?

Svemir je sve što se nalazi oko nas, od najsitnijih čestica do galaksija. Taj ogroman prostor vjerojatno nikada neće biti u potpunosti istražen, no naši marljivi znanstvenici su stigli već poprilično daleko u istraživanju.

Kako tehnologija napreduje, tako smo mi sve bliže saznanju što sve nalazimo u svemiru.
Vrlo zanimljive su činjenice o zvijezdama, Sunčevom sustavu, galaksijama i svim silnim pojavama koje se dešavaju u svemiru.

Impresivno je to što je Zemlja tek mali, sićušan dio svemira i tek kada krenemo čitati neku knjigu kao što je “Čudesan svemir”, tek tada shvatimo da je svemir bezgraničan, nešto na što se gleda sa strahopoštovanjem.

Knjiga me uistinu zainteresirala i uživala sam listajući ju. Zanimljivo je svako nastojanje malog čovjeka da pokuša istražiti to silno prostranstvo koje nazivamo svemir. Napredak tehnologije i veliki trud koji ulažu znanstvenici u istraživanja i proučavanja, u putovanja u svemir, njihova nesebična želja da budu tu i da vide je vrijedna divljenja.

Knjiga se sastoji od više poglavlja, unutar kojih se autor fokusirao čim jednostavnije objasniti pojmove koje obrađuje određeno poglavlje. Knjiga ima mnoštvo izuzetnih ilustracija i fotografija, detalja koji su zanimljivi i privlačni.

Zanimljivo u svakom slučaju, ne samo djeci, već i odraslima. Činjenice koje se spominju u knjizi privlače čitatelja na istraživanje, a ilustracije oduzimaju dah.

Zaista smo uživali u ovome. Također moram pohvaliti izdavača za vrlo kvalitetno izdanje- tvrde korice, masni i debeli listovi, sjajan otisak. Impresivno.

Ocjena 5/5.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s