slikovnice/bajke

Andrijana Grgicevic- Sto sam sve naucio do skole (i to sam)

Naklada: Ibis grafika/ 2020.
Ilustracije: Vanda Čižmek
Broj stranica: 23

Dječak nam pripovijeda o svojim najvažnijim saznanjima do škole. Kao budući prvašić ponosno govori o svojim otkrićima do kojih je došao posve samostalno.

Među njegovim otkrićima su- tko je bio na planetu prije njega (djedosaur i bakosaur), činjenica da njegovi roditelji nisu odrastali zajedno a imaju toliko zajedničkog (naravno, dječak ih je međusobno upoznao), kako se svijet dijeli na slikovnice i Zapravo, otkriće smrtnog neprijatelja- struje, činjenica da je Medo samo igračka. Da, dobro ste pročitali. Otkriće dizala, da “što se mora, mora se” i čudotvoran lijek- mamin poljubac.

Svašta još dječaci nauče prije škole, i to posve sami, ali suvišno je sve nabrajati, jer bi u školi to mogli pogrešno protumačiti.

Ovo je jedna vrlo slatka i duhovita slikovnica. Sa sasvim logičnim objašnjenjima jednog dječaka koji tek započinje sa najvažnijom avanturom u svojem veeelikom dotadašnjem životu- sa školom.

Vrlo zanimljiva slikovnica, sa ilustracijama koje privlače pažnju mališana, a čitanje im budi znatiželju za objašnjavanjem svojeg viđenja svijeta i svojih otkrića.

Moj dječak je imao svoje ideje. Vrlo zanimljive i potaknuo me na razgovor o tome. Puno smo raspravljali i shvatili da u globalu puno toga zna, ali ima svoj način razmišljanja i vrlo zanimljive teze o stvarima koje ga okružuju.

Mašta pomaže djeci da budu ono što jesu- posebni i drugačiji, a njihov način razmišljanja i um koji radi brže no odrastao um, ima ponekad zanimljivija i bolja rješenja.

Stvarno posebna slikovnica za mališane koji tek otkrivaju svijet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s