slikovnice/bajke

Susanna Mattiangeli i Mariachiara Di Giorgio- Tko je Antonio?

Naklada: Ibis grafika/ 2020.
Prevoditelj: Ana Badurina
Ilustracije: Mariachiara Di Giorgio

Znate li tko je Antonio?
E pa on je dječak koji može biti što god želi. Tako postaje pisac, čitatelj, astronaut, putnik, odlazi kod kraljice i gradonačelnika, u svemir…

Antonio je dječak čija mašta ga vodi svugdje gdje je moguće i nemoguće zamisliti. Mašta čini dječaka posebnim. Ali koliko god njegova mašta bila neuhvatljiva i magična, on je još uvijek dječak. A najvažnije od svega- on je prijatelj.

Priču nam priča prijatelj dječaka Antonia. Prijatelj koji ga zaista voli i voli njegove maštarije. Priče koje dječak Antonio priča o svojim pustolovinama prijatelju su zaista inspirativne, a upotpunjene su ilustracijama koje oduzimaju dah.

Slikovnica je pisana u stihovima i vrlo je dinamična i zanimljiva djeci. Ilustracije se nadopunjuju na stihove i slikovnica ne bi bila ista da nema tih ilustracija.

Moj dječak je sam osmislio priču na temelju ilustracija, a potom smo zajedno pročitali slikovnicu.

Zanimljivo je što je dječja mašta bezgranična. Kroz njihove mlade umove prolazi bezbroj svjetova, njihove igre i razgovori, zaključci do kojih dolaze su zapanjujući odrasloj osobi. Djeca su mladi umovi i treba im poticati maštu.

Sviđa mi se pouka slikovnice da djeca mogu postati što god žele. Od putnika, do astronauta. Ne postoje granice! Ali uvijek će biti- prijatelji.

Preporučam ju. Mene je zaista nadahnula, a mojem dječaku je izmamila osmijeh na lice što vrijedi više no bilo što drugo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s