Krimi/triler

Angela Marsons- Izgubljene djevojčice

Naklada: Mozaik knjiga/ 2020.
Prevoditelj: Igor Rendić
Broj stranica: 436

Dvije djevojčice bivaju otete. Otmica podsjeća na slučaj otprije godinu dana. Slučaj u kojem je samo jedna od otetih djevojčica vraćena.

Kim Stone i njezina ekipa istražitelja preuzimaju slučaj koji se ne spominje u javnosti. Obitelji otetih djevojčica su imućne, a otmičarima je očigledno cilj otkupnina.
No, vrlo rano istražitelji shvaćaju stvarnu pozadinu slučaja- otmičari će ubiti djevojčice.

U ekipi otmičara svaki ima neki svoj cilj- jedan novac, jedan priznanje okoline, a jedan sadističko iživljavanje nad otetim djevojčicama.
Istražitelji se nose sa činjenicom da imaju posla sa okrutnim i uvježbanim ubojicom koji ne vidi nikakav problem u tome da nasilnički ubija sve koji mu stanu na put.

Slučaj otetih djevojčica se širi i postaje slučaj višestrukih ubojstava i nestalih djevojčica.
Kim se trudi svim silama zaštititi sve koji su povezani sa djevojčicama, istodobno se boreći sa njihovim obiteljima koje pokleknu pod pritiskom i dopuste da se među njih unese razdor.

Ovo je jedan vrlo kompleksan slučaj koji se račva u više granično povezanih slučajeva. Autorica sa velikom pažnjom opisuje dešavanja, čineći čitavu situaciju realno grotesknom i nezamislivom. No, tužna činjenica je da se situacije poput ovih svakodnevno događaju u svijetu.

Kim Stone je vrlo zanimljiv lik. Osoba koja je pristala na brojne kompromise na privatnom polju kako bi bila što posvećenija svojim slučajevima. Pomalo “društveno hendikepirana”, ali vrlo moralna osoba.

Svi likovi su nadasve zanimljivo okarakterizirani, a njihov vanjski opis se u potpunosti nadovezuje na njihov karakter.
Što se tiče samog slučaja, razrađen je vrhunski i sa sjajnom interpretacijom. Angela Marsons je izuzetna autorica, a njezine knjige preporučam.

Ocjena 5/5.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s