Krimi/triler

Jennifer Hillier- Sve što činimo u mraku

Naklada: Mozaik knjiga/2022.
Prevoditelj: Nada Kujundžić
Broj stranica: 403

Paris Peralta pronađena je sa britvom u ruci, pokraj krvlju natopljenog supruga, komičara Jimmyja Peralte. Iza zidova otmjenog imanja i luksuza nalazi se krvavi prizor iz noćnih mora. Paris je osumnjičena za ubojstvo starijeg bogatog supruga. Žena siromašnih korijena, baš ona koja, prema novom testamentu treba naslijediti basnoslovan iznos nakon muževe smrti.
Paris proživljava košmar u zatvoru i kućnom pritvoru, pokušava dokazati da nije ubojica iako se boji crnih rupa u sjećanju.

Dvadesetak godina ranije Ruby Reyes mučki je ubila svojeg bogatog ljubavnika, te je osuđena na doživotni zatvor. Njezina ljepota i hladnokrvnost donijeli su joj nadimak Ledena kraljica. Narcisoidna i arogantna, osoba koja voli samo sebe, čak u toj mjeri da je ljubomorna na trinaestogodišnju kćer Joey, te ju fizički i psihički zlostavlja, a Joey se na suđenju osveti majci zbog istoga. To je još jedan čavao u lijesu osude Ledenoj kraljici.

“Disocijacija je način na koji se njezin um štiti od trauma kojima je izloženo njezino tijelo. Iako se to trenutno ne događa, osjećaj razdvojenosti između njezina mozga i tijela javljao se kad god se osjećala ranjivo, kad god je bila u opasnosti.”

Nakon dvadeset i pet godina Ruby dobiva pomilovanje, ali već ima plan kako da živi u luksuzu- ucjenu osobe za koju je shvatila da je njezina davno preminula kćer. Koja je ipak živa. Joey se ne može sakriti pred kandžama grabežljive i okrutne majke.

“Davnih sam dana naučila da ako dovoljno jako želimo da nešto bude istina, pronaći ćemo sve dokaze na svijetu da jest. Isto vrijedi i ako ne želimo da nešto bude istina.”

Nesvakidašnji i autentičan triler koji ima tu moć da vas tjera na čitanje. Ne možete stati. Napeto i uzbudljivo, možda na trenutke pomalo konfuzno i preopširno, no sve u svemu vrlo zanimljivo i potpuno drugačije od uobičajenih trilera.

“Nema čarobne tajne da samog sebe iznova osmisliš. Izabereš tko želiš biti i onda se tako počneš ponašati. Samo treba vremena. Ne škodi ni ako imaš love ko dreka.

Likovi su zaista kreativno i jedinstveno osmišljeni, a priče koje se vrtlože oko glavnih likova, različita vremenska razdoblja, te potraga za istinom čine ovu knjigu i više no posebnom.
Cover zaista pruža uvid u misterioznu i uznemirujuću atmosferu koja prožima čitavu knjigu. Dokaz da nitko zapravo nije onakav kakav se čini, ljudi skrivaju nevjerojatno velike i bremenite tajne. Pitanje je koliko su snažni za to?

Preporuka!!

“Misliš da smo nas dvije tako različite? Iste smo. Mi preživljavamo.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s