chic-lit, ljubavni

K. A. Tucker- Dok je tebe

Naklada: Fokus komunikacije/ 2020.
Prevoditelj: Božana Grabić
Broj stranica: 424

Catherine se u svojim tinejdžerskim godinama zaljubi u profesora likovnog. Nakon što ih uhvati njezina majka i prijavi profesora, Catherine popusti pod utjecajem profesorovog oca i povuče izjavu. Od toga dana život joj krene silaznim putem.

Snalažljiva kakva već jest, Cath se odseli od roditelja čim postane punoljetna, zaposli u zalogajnici, uskoro rodi divnu djevojčicu Brennu i živi sama s njom.

Sedam godina nakon njezine afere sa profesorom, vraćajući se kući sa još jednog propalog spoja naiđe na prizor stravične nesreće. U automobilu koji gori ugleda ogromnog muškarca i potrudi se izvući ga iz goruće stihije.

Uskoro saznaje da je taj muškarac, ni manje, ni više nego Brett Madden, jedan od najboljih NHL igrača. Lijep, pametan i dobar čovjek koji stoji s obje noge čvrsto na zemlji.
Svijet jedne skromne i siromašne konobarice i samohrane majke se pretvara u javno dobro, a njezina prošlost postaje tema rasprava.

Između Cath i Bretta se javlja nešto više od poštovanja i zahvalnosti. Javlja se ljubav, privlačnost i strast.
Prošlost ne spava. Sustižu ih glasine.

Ovo je jedna lijepa romantična priča sa sretnim završetkom. Moderna bajka. Baš mi se svidjela i baš mi je bilo potrebno ovakvo pozitivno i lijepo štivo.

Knjiga je vrlo pitka i brzo se čita, napisana stilom koji ne zamara čitatelja, već stvara osjećaj ugode i opuštenosti. Opisi su jasni i lako se mogu predočiti, dijalozi su duhoviti i nabijeni emocijama.
Prijevod lijepo teče i nije zamoran.

Teško mi je pronaći grešku knjizi jer mi je baš svidjela. Vjerujem da sam ju čitala u trenutku kada mi je bilo potrebno ovakvo štivo.

Volim vjerovati da svakoga čeka sretan završetak, onaj- živjeli su sretno zauvijek. Volim vjerovati u dobro u ljudima. Bez kompliciranja i suvišnih gomilanja negativaca i zlih pogleda. Ova knjiga ima sve to, i više. Razgali srce čitatelju. Pravo vikend štivo.

Ocjena 5/5.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s