knjige za djecu · slikovnice/bajke

Aino Havukainen i Sami Toivonen- Detektivi Tiko i Piko

Slučaj Prepolovitelja

Naklada: Ibis grafika/2020.
Prevoditelj: Boris Vidović
Broj stranica: 30

U Čudogradu ima čudnovatih ljudi, a među njima su i osebujna braća Piko i Tiko. Nakon što im se njihov prijatelj Niko Jaruga požalio da je obitelj snašao niz nesretnih zbivanja poput nestanka polovice odreska, nestanka polovice šminke, nestanka polovice hlača bebe Jaruge- Piko i Tiko odlučuju preuzeti slučaj i riješiti ga.

Tragovi ih vode do činjenice da je očito riječ o Prepolovitelju i odluče istražiti više o tome zamaskirani na rođendanu Ade Jaruge. Dolaze do nekih važnih dokaza koji situaciju potpuno preokrenu. Tiko i Piko će riješiti slučaj pošto-poto.

Ibis grafika nas je razmazila sa mnogim predivnim slikovnicama, a ova je još jedna u nizu takvih. Posebno zbog toga što je ovo slikovnica i strip što daje dinamiku i poseban štih knjizi.

Knjiga je divnih tvrdih korica i debljih listova, velikih dimenzija i šarenih ilustracija. Baš posebno štivo za mlade genijalce (i nevaljalce). Zanimljiv sadržaj i detektivska istraga čine knjigu “odraslijom”.

Moj dječak se već na prvu oduševio knjigom. Rekao je da je poput crtića na papiru. Zanimljiva usporedba. I realna. Svakako ju preporučamo!

Komentiraj