knjige za djecu · slikovnice/bajke

Dav Pilkey- Čovpas i Micko Kid

Naklada: Mozaik knjiga/2021.
Broj stranica: 254

Sjećate se Čovpasa? Čovjeka sa psećom glavom i odličnog policajca? E pa ovo je nova pustolovina Čovpasa.
Čovpas je odlučio brinuti o malom i dobrom klonu zlog mačka Frkija koji je pobjegao iz zatvora. No, pozvan je na posao, Šef ga hitno treba i Čovpas ostavlja Micka na brigu dadilji koja se čudom stvorila na njihovom pragu.

Ispada da je ta dadilja zapravo, ni manje, ni više, nego Frki maskiran, a plan mu je Micka učiniti svojim zločestim pomagačem. S time ima problem jer je Micko stvarno drag i dobar mačak. Ipak, Frki zna biti uvjerljiv i igra na kartu toga da je on Mickov tata.

S druge strane Čovpas se uključuje u snimanje filma o njemu samome, no nezgode mu se dešavaju na svakome koraku pa ga izbacuju sa snimanja. A on doznaje da je Frki uzeo Micka “pod svoje”! Uff, gadna zbrka se sprema i Čovpas treba pomoć u borbi protiv zlog negativca Frkija. U pomoć mu priskaču Šef i Sanja Šeširdžija, a i Micko odlučuje biti superjunak, a ne negativac. Postaje Micko-Kid!

Dav Pilkey je zakon. Volimo njegovog Čovpasa i borbu protiv zla. Zabavna je priča pisana poput stripa, a Kin-o-prst je ful zanimljiv i klincima super animira događaje iz knjige. Čovpas je odličan junak, a Frki zločest klasičan negativac koji želi samo raditi nevolje.

Knjiga je baš lijepa i zabavna, sa masnim listovima i lijepim bojama ilustracija, sa tvrdim koricama prigodnim najmlađima koji su tek počeli sa čitanjem, a tekst i slova su prilagođeni baš tom uzrastu. No, neću lagati, i ja sa svojih 31 godinu sam uživala u Čovpasovim pustolovinama.
Preporučamo svim dobrim i zločestim malcima i nevaljalcima!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s