lijepa književnost · misterij

Maria Semple-Kamo si otišla, Bernadette

Prevoditelj: Patricija Vodopija
Broj stranica: 360

Bee je mala genijalka koja za svoje odlične ocjene želi putovanje na Antarktiku sa svojim roditeljima. Otac Elgin joj radi u Microsoftu a majka Bernadette je prije 25 godina bila prilično revolucionarna arhitektica sa genijalnim idejama za koje je pokupila nagrade.


I dok se Bee bori sa školskim obavezama i iščekuje putovanje i internat, Bernadette vodi bitku sa majkama iz Beeine škole za koje tvrdi da su gnjide. Nakon još jednog okršaja sa zahtjevnom susjedom i majkom Beeinog školskog kolege, Bernadette se mijenja.


I dok Elgin primjećuje da nešto sa psihom njegove supruge nije u redu, da uništava susjedino dvorište, ima indijske online pomoćnike (koji su u stvari online mafija), pokušava se izvući od putovanja i još brdo toga, njegova asistentica samo raspiruje vatru što dovodi do intervencije za Bernadette. No u toku intervencije Bernadette misteriozno nestaje a Bee dobiva dokumente koji joj dokazuju da je njezina majka zdrava, samo malo čudna. Bee odluči saznati gdje joj je majka i sa ocem se uputi na Antarktiku.


Ovo je jedna zabavna knjiga. Pisana je kao čitav niz prepiski, pisama, mailova i Beeinih misli.
Sviđa mi se takav stil, nije zamoran i tmuran, već zabavan i emotivan. Sve je iz stajališta jedne prilično inteligentne tinejdžerke.


Knjiga u kojoj se opisuje ta neizreciva ljubav roditelja prema djetetu. Ljubav u kojoj je roditelj spreman odreći se svojih snova za svoje dijete. Dokaz da se u svima roditeljima uvijek skriva bojazan za našu djecu, taj osjećaj neizmjerne ljubavi koja nadilazi sve ostalo.
Divna knjiga. Stvarno mi je drago što sam ju pročitala.
Ocjena 4.5/5.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s